Pain Solution I kunstkritikk

Flott artikkel om Håvve Fjell og Pain Solution i Kunstkritikk, skrevet av Tommy Olsson! Artikkelen en skrevet etter at Håvve valgte å avslutte sin karriere som fakir i 2021.

Tommy Olsson skriver også et fint avsnitt om mine fotografier!!

«Helene Fjell har vært i bakgrunnen med kamera like lenge og jeg har i hvert fall to fete bøker i bokhylla – Ten Years of Pain (2003) og Wings of Desire – Learning to Fly (2012). Det skulle finnes materiale til å gi ut en ny fyldig coffeetable-bok til jul hvert år for resten av våre liv. 

Bildene til Helene Fjell er et event i seg selv, og henger også intimt sammen med det som har utspilt seg. De formidler det som egentlig ikke skulle være mulig, og er nærmest i et symbiotisk forhold til intensiteten i øyeblikket – og jeg trenger ikke gni det inn at det nesten uten unntak betyr djevelsk intenst. Men det er det som er igjen etter en serie øyeblikk fra de siste 28 år. «